Perinatoloji, yani riskli gebelikler, her kadın doğum hekiminin yakından takip etmesi gereken bir bilim dalı. Benim de oldukça ilgili olduğum bir alan.. Bu nedenle, perinatoloji ile ilgili her yeni bilgiyi almak için elimden geleni yaparım daima..
Bu nedenle, bu yıl 14 – 18 Ekim tarihleri arasında Hilton Dalaman Sarıgerme Resort’ta gerçekleşen Ulusal Perinatoloji Kongresi’ni tabii ki kaçırmadım. Dünya çapında önemli bir yere sahip Türk ve yabancı perinatologların, çok değerli hocalarımızın katıldığı kongrede perinatoloji yani riskli gebelikler alanında en yeni bilgiler paylaşıldı, konuşuldu.
Bu yıl 15.’si gerçekleşen ulusal kongrede perinatoloji alanında giderek hızlanan mesleki gelişmeler, teknik yenilikler, kurslarla desteklenen toplantılarda birlikte tartışıldı. Ayrıca, ulusal kongre kavramına uygun olarak perinatoloji alanında ülkemizde yaşanan mesleki, hukuki ve bölgesel sorunlar ile çözüm önerilerinin tartışılabileceği akademik platform oluşturuldu. Birçok şehirden ve ülkeden değerli hocalarımız, son bilgilerini, araştırmalarını bizlere sundular.
Başkanlığını, Türk Perinatoloji Derneği Dönem Başkanı olan, aynı zamanda benim de tez danışmanım olan Sayın Oluş Api hocamızın yaptığı kongrede, derneğimizin geçen dönem başkanı olan Sn Cihat Şen’den, gelecek dönem başkanı olan Sn Murat Yayla’ya kadar birçok değerli bilim insanını dinleme fırsatı bulduk. Ayrıca Türkiye Perinatoloji Derneği’nin Kurucusu olan Prof. Dr. Cihat Şen hocamızı da, Madrid`de düzenlenen Perinatoloji Kongresi`nde önümüzdeki dönem için Dünya Perinatoloji Derneği Başkanlığı`na seçildiğinden dolayı yeri gelmişken tekrar kutlamak isterim.
Kongrede, benim de “Düşük molekül ağırlıklı heparin kullanımı fetal DNA testini etkiler mi?” isimli bir poster çalışmam yer almaktaydı.